Download Gratis onze mobiele App!
Gratis verzending vanaf €99,- incl. btw
Veilig betalen zoals jij dat wilt!
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Download Gratis onze mobiele App!
    Gratis verzending vanaf €99,- incl. btw
    Veilig betalen zoals jij dat wilt!

    27 januari 2023

    Keuzehulp landbouwplastic

    Begin jij voorzichtig al te denken aan het grasseizoen maar weet je nog niet welke soort landbouwplastic jij het beste kunt gebruiken om je kuilbult straks mee af te dekken?

    We nemen je mee in de mogelijkheden zodat jij de beste keus kunt maken voor jouw bedrijf.

    De basis
    Een smakelijke kuil met een goede voedingswaarde begint met het goed en strak aanrijden van de kuil. Door de kuil stevig aan te rijden wordt de zuurstof tussen de lagen gras weggedrukt, waardoor een zuurstofarme (‘vacuüm’) en goed gelaagde kuil ontstaat. Des te strakker een kuil aangereden is, des te minder kans je hebt op broei of schimmels. Een zuurstofdicht onderfolie en goede afdichting van de kuil zijn dan ook cruciaal om je strak aangereden kuil lang te kunnen bewaren én smakelijk te houden voor je dieren.

    Onderfolie
    Een goed zuurstofdicht onderfolie is de basis van een goed geconserveerde kuil. Het dunne transparante folie zuigt zich vast aan de kuil, waardoor al snel na het plaatsen er weinig zuurstof meer wordt doorgelaten en de kuil goed fermenteert. De trekkracht van onderfolie is dan ook cruciaal bij het afdekken van de kuil, want ook bij onstuimiger weer wil je zeker weten dat je plastic niet scheurt. Je wilt dan ook een onderfolie met een hoge trekkracht. Onze toppers, de MegaBarrier onderfolie (de zuurstofdichtste onderfolie van Nederland) en de Topseal onderfolie zijn de absolute krachtpatsers onder de barrièrefolies.
    Deze soorten zijn vooral voor lasagnekuilen zeer geschikt. 

    Landbouwplastic
    Een smakelijke kuil bevat zo weinig mogelijk zuurstof. Wanneer er een zandlaag over de kuil heen komt, is Megaleen landbouwplastic een zeer goede keus om de kuil af te dekken. Echter, wanneer de bult op een andere manier ingebonden wordt, adviseren we om een landbouwfolie te nemen met een hogere zuurstofdichtheid of dikte om schade te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om over de kleur van de folie na te denken. Het zwarte folie houdt de warmte vaak langer vast, terwijl het witte folie de warmte (vooral in de zomer) meer afstoot. Het zwarte folie heeft echter vaak meer trekkracht en stevigheid en is dus meer bestand tegen invloeden van buitenaf. Er zijn echter ook foliesoorten die de beste kwaliteiten van beide kleuren combineren.

    Megaleen 150 is bijvoorbeeld een stevig drie-laags zwart landbouwplastic wat 'gewoon goed' is om de bult mee af te dekken. Voroal wanneer je de kuil met zand bedekt is dit een goede keus.
    Megaleen 200 is daarentegen een extra dik 3-laags zwart landbouwplastic die dikker en steviger is dan de 150 variant, en beter bestand is tegen zwaardere (weers)omstandigheden.
    Het Hermetix landbouwfolie is een 3-laags groen-wit folie wat door zijn lichte buitenkleur ervoor zorgt dat de kuil koeler blijft bij warme weersomstandigheden. Het folie is licht in gebruik, maar verrassend sterk.
    Het MegaplastPower folie is een zeer sterk en taai 5-laags landbouwfolie met metalloceen, wat ervoor zorgt dat stoppels of andere scherpe uitsteeksels minder snel door de folie prikken. Het folie heeft een extreme rek en een zeer hoge trekkracht, en kan gebruikt worden voor zowel kuilen die met zand afgedekt worden, als voor kuilen die met kleden, zandslurven of banden afgedekt worden.
    Het MegaFlex Zwart-Wit folie is een zeer taai en extra sterk landbouwfolie met een hoge doorsteekweerstand en zeer geschikt is voor meer 'prikkelige' kuilen. Ook hierbij zorgt de witte buitenkant voor een koelere kuil bij warmere weersomstandigheden, wat het vooral geschikt maakt voor kuilen die met kleden, slurven of banden afgedekt worden.
    Daarnaast is er nog het MegaCombi landbouwplastic, wat een combinatie is van het supersterke landbouwfolie MegaplastPower met de zuurstofdichte MegaBarrier onderfolie, op één rol! Doordat de 2 folies tegelijkertijd uit te rollen zijn, wordt de kuil twee keer zo snel en twee keer zo eenvoudig volledig afgedekt. Zo wordt de kuil toedekken een efficiënt en simpel klusje.
    Nieuw in het assortiment is het MegaOne landbouwplastic. Dit plastic is niet alleen extreem sterk, maar is ook speciaal ontwikkeld voor het afdichten van de kuil in één stap. Het Mega One plastic bestaat namelijk uit maar liefst 7 lagen, waarbij de middelste laag de extreem zuurstofdichte barrière vormt en hierdoor geen onderfolie meer nodig is. Zeker onder winderige omstandigheden is dit een ideale manier om de kuil snel en efficiënt af te dichten!

    Overige toebehoren
    Kuil je tussen sleufsilowanden in? Dan kan beschermend wandfolie heel handig voor je zijn. Dit folie hang je in de wanden om je kuil optimaal te beschermen tegen ongedierte, vocht of gruis vanaf de silowanden.
    Dek jij je kuil liever niet af met zand, maar doe je dit liever met kleden? Dan zijn de kuilkleden van Meganyl de perfecte manier om te kuil te beschermen. Zo voorkom je dat vogels of andere invloeden van buitenaf direct je kuilplastic beschadigen en je kuil aangetast wordt. Kuilkleden zijn overigens ook zeer praktisch om plastic balen mee te kunnen beschermen tegen de invloed van kraaien of andere vogels.
    Wil je toch wat druk op de kuil houden, zonder meteen met autobanden te hoeven slepen? Dan zijn zandslurven een goede optie! Zandslurven zijn met zowel zand als grind te vullen en zijn voorzien van een handvat, om ze makkelijk te kunnen (ver)plaatsen. Zo heb jij druk op de kuil, zonder al te veel spitwerk te hoeven verrichten.

    Twijfel je toch nog wat de beste manier is om jouw kuil af te dichten?
    Neem dan contact op met onze klantenservice voor advies. 

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Deze site maakt gebruik van cookies om verkeer te analyseren en advertentiestatistieken te meten en advertenties te personaliseren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »