Vliegenbestrijding

 

Pyramide Vliegen Agridiscounter

80% van het vliegenprobleem zien wij niet!

Vliegen... ook al zie je (nog) geen vlieg, toch komen ze eraan! Een vlieg kan wel 500-1000 eitjes leggen. Dit kan per seizoen 10-30x terug komen, zaak om vroegtijdig te starten met de bestrijding tegen vliegenoverlast. 

Naast het feit dat vliegen veel onrust geven bij uw vee, kan dat zorgen voor ongeveer 1% minder  melkopbrengst. Ze zorgen daarbij ook nog voor verspreiding van ziekten, parasieten en bacteriën zoals IBR, BVD, cryptosporidium, mastitis, E.Coli enzovoort.

 

Begin direct bij het zien van de eerste vlieg!

De hygiëne op uw bedrijf is een belangrijke sleutel om de vliegenoverlast mee in te perken. Vliegen hebben een sterke voorkeur voor plekken waar voedsel ligt en waar het vochtig en warm is om hun eitjes te leggen. Zorg er allereerst voor dat alle voedsel- en mestresten zoveel mogelijk zijn opgeruimd!


Bestrijden van de bron = beginnen bij de maden!

Zoals je hebt kunnen lezen is 80% van de vliegen eigenlijk nog geen vlieg, maar het stadium waar de vlieg in wordt geboren. Daarom is het belangrijk om te starten met aanpak die begint bij de bron, namelijk het bestrijden van de maden. Neporex madendood is het product wat u hiervoor in moet zetten!

Bestrijden in eenlingboxen
Ja, eenling boxen / kalverhutten een mooie huisvesting voor de kalveren waar je het kalf heerlijk in laten liggen op een bodem van stro. De perfecte broedplaats voor de eitjes van de vlieg. Een handje vol Neporex in de boxen helpt om de maden te bestrijden.

In groepshokken of strokken strooit u langs de randen van het een strook Neporex madendood. Op deze plekken is de minste activiteit waardoor het vliegen erg makkelijk gemaakt wordt!

Maar ik heb een roostervloer? Wat dan?
Heeft u een roostervloer waarbij de mest met regelmaat wordt gemixed? Dan kunt net als bij de groepshokken een strook Neporex langs de randen plaatsen. Omdat in de hoeken vaak mest blijft liggen is het raadzaam om extra aandacht aan de hoeken te besteden door daar wat extra in te strooien. Wordt de mest niet gemixed? Dan zul je het hele oppervlak moeten bestrooien met neporex


Maar die 20% volwassen vliegen dan?

Als je Neporex hebt gebruikt dan heb je al een heel stuk overlast verholpen... Om de overige 20% ook aan te vliegen kun je gebruik maken van strijkmiddelen. De beste middelen die je daarvoor kunt gebruiken zijn Quickbait of Agita. Deze strijkmiddelen smeer je op gele kaarten, de gele kleur zorgt voor een extra aantrekkingskracht. Deze gele kaarten met de Agita of Quickbait hang je op plekken waar de meeste vliegen zich voordoen. bijvoorbeeld bij raamkozijnen of bij kalverhokken.

Maar ik heb toch echt nog veel vliegen!

Om het bestrijdingsplan volledig te maken kun je bij een extreme vliegenplaag K-Othrine SC vloeibaar gebruiken voor het bestrijden van kruipende insecten en vliegen in de stal. Met een drukspuit sprayt u op plekken waar de meeste vliegen zijn.


Deze cyclus herhaal je iedere 6 - 8 weken!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »