Doelgericht vroeg mastitis aanpakken

  • Geplaatst op
  • 0
Doelgericht vroeg mastitis aanpakken

Veehouders zoeken naar nieuwe behandelmethoden voor een doelgerichte, vroege mastitisaanpak mét blijvend resultaat.

 

Het verlengen van de levensduur van de koeien is één van de belangrijkste doelstellingen in de veehouderijsector. Veehouders zoeken naar nieuwe behandelmethoden voor een doelgerichte, vroege mastitisaanpak mét blijvend resultaat.

 

Mastitis is maatwerk!
Verschillende soorten bacteriën veroorzaken mastitis op verschillende manieren; een beginnende mastitis bij vaarzen of mastitis bij plotselinge ‘miljonairs’ op de MPR uitslag. Wanneer een koe niet reageert op een antibiotica- of Pyrogenium behandeling, typische terugkomers, kan dit met een biofilm te maken hebben. Een biofilm is een laag van bactierën die zich met elkaar wapenen tegen medicatie zoals antibiotica. Maar ook tegen het eigen immuunsysteem dat normaal in staat is om een infectie zelf aan te pakken. Door gelijktijdig gebruik te maken van verschillende producten met verschillende werkingen, kan de biofilm doorbroken worden. Zo kan de medicatie zijn werk goed doen. Bij een moeilijk behandelbare mastitis zorgt het combineren van producten in veel gevallen voor een krachtige behandeling.

 

Pyrogenium als 1e keus 
Wanneer het zelfherstellend vermogen van een dier niet meer of onvoldoende aanwezig is om een bacteriële infectie te bestrijden, is antibiotica het laatste redmiddel. Door de focus te verleggen naar het zelfherstellend vermogen van het dier (weerstand) met Pyrogenium, in plaats van het curatief behandelen van infecties met antibiotica, is het lichaam beter instaat om bacteriële infecties zelf te overwinnen. Het immuunsysteem krijgt zo de kans om aan herstel te bouwen. Dit komt de gezondheid van het vee ten goede met minder antibioticagebruik en minder productieverlies. En dus een beter rendement!

 

 

                                         


1. Optimale uiergezondheid in droogstand

Wanneer een koe gezond in de droogstand komt, is de kans op mastitis kleiner. Door circa 14 dagen voor de droogstand de Transit Knoflookbolus toe te dienen, krijgt de koe de ondersteuning voor een gezond uier in de droogstand.

Waarom Transit Knoflookbolus?
✔ Gezond uier in droogstand
✔ Geen invloed op geur- en smaak van melk en vlees

Combineer de Transit Knoflookbolus samen met OerVitaal.

MEER OVER DE TRANSIT KNOFLOOKBOLUS

2. Vlotte opstart lactatie

Met de juiste ondersteuning van kruiden in de droogstand blijft de koe in topconditie. OerVitaal is een aanvulling op het dagelijkse basisvoer en is speciaal ontwikkeld om voor en gedurende de top van de lactatie de koe maximaal te ondersteunen.

Waarom OerVitaal?
✔ Maximale ondersteuning van de melkproductie de gehele lactatie
✔ Optimale energiebalans in de droogstand

MEER OVER OERVITAAL

3. Eerste attentie melkanalyse of MPR

Een eerste attentie van de melkanalyse (geleidbaarheid of LDH) of MPR kan duiden op een beginnende mastitis. Om de beginnende infectie direct van binnenuit aan te pakken wordt Pyrogenium toegediend.

Waarom Pyrogenium?
✔ Gelijktijdig effectief op alle kwartieren
✔ 0 dagen wachttijd voor melk en vlees
✔ Bij mastitis, baarmoeder- en tussenklauwontsteking

MEER OVER DE PYROGENIUM

 

4. Eerste vlokjes klinische mastitis

De eerste vlokjes in de melk duiden op een klinische mastitis. Pak de beginnende ontsteking snel aan met Pyrogenium en UierBalsem. UierBalsem werkt antibacterieel, ontsmettend en verzachtend en zorgt ervoor dat Pyrogenium zijn werk goed kan doen.

Waarom UierBalsem?
✔ Stimuleert krachtig de doorbloeding
✔ Bevordert de afvoer van afvalstoffen

Combineer UierBalsem bij mastitis met Pyrogenium.

MEER OVER UIERBALSEM

 

5. Acute miljonairs door biofilm

Vorming van biofilm is vaak de oorzaak van plotselinge ‘miljonairs’ of terugkomers. Pak de infectie aan met Pyrogenium en UierBalsem. Ondersteun beide diergeneesmiddelen met de Panax Knoflookbolus. De werking van deze verschillende therapieën kan de biofilm doorbreken. 

Waarom Panax Knoflookbolus?
✔ Geeft geen geur en smaak aan melk
✔ Snelle werking door zwarte knoflook en Ginseng

Combineer de Panax Knoflookbolus met Pyrogenium en UierBalsem.

MEER OVER DE PANAX KNOFLOOKBOLUS

 

6. Ontbreken eetlust door pijnlijke mastitis

Behoud van een goede eetlust en herkauwactiviteit bij herstel na ziekte resulteert in behoud van de melkproductie met de K-Spirine Bolus.

Waarom K-Spirine?
✔ Ideale combinatie met Pyrogenium, de Panax Knoflookbolus en UierBalsem
✔ Behoud optimale eetlust en normale herkauwactiviteit

Combineer de K-Spirine Bolus met PyrogeniumUierBalsem en de Panax Knoflookbolus.

MEER OVER DE K-SPIRINE BOLUS

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »