Download Gratis onze mobiele App!
Gratis verzending vanaf €99,- incl. btw
Veilig betalen zoals jij dat wilt!
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Download Gratis onze mobiele App!
  Gratis verzending vanaf €99,- incl. btw
  Veilig betalen zoals jij dat wilt!

  19 januari 2024

  Welk dekje past het beste bij jouw kalveren?

  Een kalverdekje is in deze tijd van het jaar geen overbodige luxe.

  De lage temperaturen en koude wind zorgen er namelijk voor dat kalveren meer energie verbranden doordat ze hun lichaam warmhouden. En deze energie kunnen ze veel beter besteden aan het groeien!
  Een kalverdekje biedt dan ook extra ondersteuning om kalveren beter te laten groeien en sterker laten te worden, vooral bij pasgeboren kalveren of kalveren met een moeilijkere start.

  Maar hoe weet je nou welk dekje het beste bij jouw dieren en bij jouw bedrijf past?
  Wij helpen jou kiezen!

  Kerbl Kalverdekje (70 of 80 cm)  De Kerbl Kalverdekjes zijn zeer praktische en sterke kalverdekjes die geschikt zijn voor diverse omstandigheden. Niet alleen zijn de dekjes voorzien van een waterdichte bovenlaag die tegen vocht en wind beschermd, maar bieden de dekjes ook een prima warmte voor kalveren die al wat sterker, breder en/of groter zijn. Het dekje beschikt daarnaast over voldoende ademend vermogen om zweten te voorkomen, waardoor het dekje niet alleen geschikt is voor kalveren buiten in iglo's, maar ook voor binnen. Ze zijn hiermee een van de meest praktische dekjes met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding die simpelweg 'gewoon goed' zijn!

  Deze dekjes zijn perfect voor een gemiddeld kalf en zijn verkrijgbaar in een ruglengte van 70 of 80 cm.

  Patura Kalverdek S/M/L  De Patura Kalverdekjes zijn stevige kalverdekjes die net zoals de Kerbl dekjes voorzien zijn van een waterafstotende en windwerende bovenlaag. De dekjes bieden een goed ademend vermogen, sluiten goed aan en zijn door hun combinatie van stevige materialen zeer geschikt voor kalveren buiten in iglo's, maar ook voor kalveren die binnenstaan. Dit maakt het Patura dekje een goede allrounder die voor diverse omstandigheden geschikt is!

  De dekjes zijn ideaal voor wat kleinere of fijngebouwde kalveren, zoals Jersey kalveren, kalveren die te vroeg geboren zijn of kalveren van een tweeling. De dekjes zijn namelijk al verkrijgbaar in een ruglengte vanaf 60 cm (maat S) en zijn hiermee een van de kleinste dekjes op de markt. Ook zijn ze verkrijgbaar in 67 cm (Maat M) en 75 cm (Maat L).

  Kerbl Kalverdek Thermoplus (70 of 80 cm)

  Het ThermoPlus Kalverdekje van Kerbl is een sterk en heerlijk warm dekje voor de koudere weersomstandigheden. De isolerende polyvlies vulling van het dekje zorgt voor een zeer goede warmteafgifte, voor kalveren van iedere leeftijd en/of grootte. Het dekje is hiermee warmer dan de gewone Kerbl Kalverdekjes. Daarnaast bestaat de bovenlaag uit een waterafstotende laag polyester, waardoor het dekje ook bestand is tegen (licht) vochtige omstandigheden.

  De voorste sluiting is door het handige riempje makkelijker aan te passen op de maat van het kalf. De sluitingen zijn daarnaast voorzien van een praktische klittenbandbevestiging voor optimale bescherming en optimale warmte. De ThermoPlus dekjes zijn geschikt voor pasgeboren, gemiddelde en grote kalveren doordat de dekjes verkrijgbaar zijn in een ruglengte van 70 of 80 cm. Ze zijn hiermee de perfecte keus voor vrijwel ieder kalf in bij kou, ziekte of herstel.


  Patura Kalverdek Fleece S/M/L

  De warme fleecedekjes van Patura zijn heerlijke warme kalverdekjes voor tijdens de meest koude weersomstandigheden. De dekjes geven maximale warmte af en worden net als een trui over de kop van het kalf aangetrokken. Ze zijn hierdoor perfect voor erg koude temperaturen en zwakkere kalfjes, maar zijn niet geschikt voor kalveren in iglo's buiten. Fleecedekjes kunnen namelijk beter niet nat worden omdat ze vocht doorlatend zijn. Het warme fleece is dan ook perfect wanneer kalveren (droog) binnen staan, maar wanneer de ruimte niet erg warm is (bijvoorbeeld door koude en/of harde wind).

  Deze dekjes zijn ideaal voor wat kleinere en fijngebouwde kalveren, bijvoorbeeld voor Jersey kalveren, kalveren die te vroeg geboren zijn of kalveren van een tweeling. De fleecedekjes zijn namelijk al verkrijgbaar in een ruglengte vanaf 60 cm (maat S) en zijn hiermee een van de kleinste dekjes op de markt. Ook zijn ze verkrijgbaar in 67 cm (Maat M) en 75 cm (Maat L).

  Kalverdeken Blanket  In tegenstelling tot bovenstaande kalverdekjes is Kalverdeken Blanket een kalverdekje voor in de zomermaanden! Dit zomerdekje is namelijk een perfect kalverdekje om kalveren te beschermen tegen oververhitting én tegen insecten! Dit lichtgewicht kalverdekje is middels de Insect Bodyguard Technology met de biocide stof Permethrin behandeld, waarvan de werkzame stof is gebaseerd op een natuurlijke afscheiding van chrysanten. Hierdoor worden insecten -wanneer zij in contact komen met het dekje- gedood en hebben zij geen kans om stress of onrust bij het kalf te veroorzaken.
  Daarnaast beschermt het dekje tegen oververhitting doordat het uit een zeer ademend en ventilerend materiaal bestaat en zorgt de UV protector ervoor dat hitte op een goede manier omgebogen wordt.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking