Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Kai Hilboezen - Woensdag 26 Februari 2020

  Alles al geprobeerd bij kalverdiarree?

   

  Wat is kalverdiarree en wat zijn de oorzaken?

  Kalverdiarree is een groot risico in de eerste levensweken van een kalf. Meer dan de helft van dood bij kalveren heeft te maken met diarree.

  Oorzaak.

  Kalverdiarree kan worden veroorzaakt door een infectie, door verkeerde voeding of door een combinatie van beiden. Slecht biestmanagement en voedingsfouten kunnen leiden tot diarree bij jonge dieren. Diarree veroorzaakt uitdroging, wat dus dodelijk kan zijn voor het kalf.

  Uitdroging kan al gauw dodelijk zijn. Het is belangrijk dat kalverdiarree en de verschijnselen van uitdroging zo snel mogelijk worden herkend. Controleer daarom uw kalveren minimaal twee keer per dag en geef onmiddellijk een elektrolytenmix bij de eerste tekenen van kalverdiarree en/of uitdroging. Hierdoor heeft het kalf een grotere kans op snel herstel.

  Wat een kalf nodig heeft bij diarree.

  Bij diarree is de weerstand hard bezig om de balans te herstellen. Het ongewenste organisme dat de diarree veroorzaakt moet de darmen verlaten. Het kalf verliest hierdoor veel vocht en lichaamszouten
  (elektrolyten). Daarna kan het herstel pas beginnen. Een kalf met diarree heeft direct een vochttekort en verliest gewicht door een tekort aan eiwitten en energie. Om erger te voorkomen worden vaak elektrolyten ingezet bij diarree. Dit helpt alleen om het vocht- en elektrolytentekort op te heffen. Maar een kalf heeft meer nodig dan alleen elektrolyten, zeker wanneer er één van de ongewenste organismen van ‘The Big 5’ de veroorzaker is van de diarree. Er is een brede ondersteuning nodig op de darmen, de ziekteverwekker en de eventuele gifstoffen om de welbekende weerstandsdip bij diarree te voorkomen.

  Alles al geprobeerd bij kalverdiarree? Diarree QuickFix Compleet werkt snel en effectief!

  Wat is Diarree QuickFix Compleet?

  Diarree QuickFix compleet bevat alles wat een kalf met diarree nodig heeft. Het zorgt voor een snelle compensatie van het verlies aan elektrolyten bij diarree en ondersteunt de spijsvertering. De kruiden in Diarree QuickFix compleet zijn specifiek gericht op de darmflora en het immuunsysteem van het kalf. Diarree QuickFix compleet is het meest complete dieetvoeder speciaal voor kalveren met een risico op spijsverteringsstoornissen. De toegevoegde Immunoglobulinen beschermen de darmwand tegen ongewenste organismen en ondersteunen de weerstand.

  Wist u dat... 

  Diarree QuickFix compleet  rijk is aan speciaal geselecteerde immunoglobulinen die de darmwand breed beschermen tegen ongewenste organismen en de weerstand van het kalf ondersteunen? Een effectieve toevoeging voor meerdere soorten van diarree!

  Werking Diarree QuickFix Compleet.

  • Stabiliseert vochthuishouding en brengt de darm tot rust. 
  • Beschermt darmslijmvlies en darmwand tegen ongewenste organismen.
  • Ondersteunt een goede weerstand.
  • Voor behoud van een goede eetlust.

  Voordelen

  • Als dieetdrank gemakkelijk te mengen met melk..
  • Bevat alles wat een kalf nodig heeft bij diarree.
  • Volledige dieetdrank met snel resultaat.
  • Unieke combinatie van elektrolyten, darmstabilisatoren, kruiden en immunoglobulinen.
  • Smakelijke kruidenmix en dus hoge acceptatie.

  De complete aanpak met Diarree QuickFix Compleet.

  Om een negatieve spiraal bij het kalf te voorkomen, is het belangrijk om een brede ondersteuning op de
  darmen te geven voor de opbouw van de darmflora. Een kalf heeft een complete aanpak nodig bij diarree: aanvullen vocht- en energiebalans, darmbalans, beschermen van de darmwand tegen de schadelijke effecten van ziekteverwekkers, het binden van gifstoffen en het opbouwen van de darmflora met pre- en probiotica. Veel bekende middelen tegen de bestrijding van bijvoorbeeld C. Parvum (Crypto), doen niets aan de ondersteuning op de darmen of weerstand. Diarree QuickFix Compleet is een dieetvoeder en dé complete aanpak voor kalveren met diarree omdat het alles bevat wat een kalf met diarree nodig heeft. Bij een verhoogd risico op diarree, de eerste symptomen van diarree en bij acute diarree! 

  Snel handelen bij aanwezigheid van ‘The BIG 5’.

  In de eerste levensweken is het risico op spijsverteringsstoornissen zoals diarree bij kalveren het grootst. Zeker bij een lage weerstand en een verhoogd risico van ongewenste organismen zoals bacteriën, virussen en parasieten die de darmwand kunnen beschadigen en de fysiologische verteringsprocessen kunnen verstoren. Kalveren met diarree hebben dan ook 17 keer meer kans op luchtwegproblemen. En juist de eerste levensweken zijn bepalend voor de verdere ontwikkeling van een kalf tot een goed ontwikkelde vaars. Het is daarom belangrijk bij diarree of het risico op diarree, de weerstand van het kalf te ondersteunen en de infectiedruk te verlagen voor de vijf meest voorkomende ziekteverwekkers op melkveehouderijbedrijven, ook wel de ‘The BIG 5’ genoemd. Een van de bekendste soort van ‘The BIG 5’ is Cryptosporidum parvum (C. parvum) en komt voor op 60% van alle melkveebedrijven in Nederland.

  Alle Agridiscounter informatie

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »