Vliegenoverlast zorgt voor minder melkgift!

  • Geplaatst op
  • 0
Vliegenoverlast zorgt voor minder melkgift!

Vliegen leggen wel zo’n 500-1000 eitjes die dus in razend tempo voor veel problemen kan zorgen! Naast de hittestress tijdens de warme dagen beleven uw dieren ook nog eens veel onrust door deze vliegenplaag. Deze plaag zorgt ervoor dat door de onrust die het met zich meebrengt uw vee minder melk geeft tot wel 1% van uw totale melkproductie!

Vliegen zorgen voor veel overlast bij uw vee. Ook al ziet u nog weinig vliegen, met de warme dagen groeien de larven erg snel! Vliegen leggen wel zo’n 500-1000 eitjes die dus in razend tempo voor veel problemen kan zorgen! Naast de hittestress tijdens de warme dagen beleven uw dieren ook nog eens veel onrust door deze vliegenplaag. Deze plaag zorgt ervoor dat door de onrust die het met zich meebrengt uw vee minder melk geeft tot wel 1% van uw totale melkproductie!

Als u niets aan de vliegenplaag doet kan dit wel 10-20x per seizoen terugkomen. Daarnaast verspreiden ze ook virussen en parasieten zoals o.a. IBR, BVD, Crypto,  E. Colo, streptococcus en salmonella.

Hygiëne is een belangrijk punt om de vliegenplaag te onderdrukken. Vliegen hebben de sterke voorkeur bij voedsel, vocht en warmte. Denk hierbij aan mest- en voerresten die je dus zo snel mogelijk moet zien op te ruimen. Bestrijd de plaag bij de bron; de maden!

Begin je bij de maden, dan zal de cyclus zich doorbreken waardoor de plaag sterk verminderd wordt! Neporex Madendood is hierbij een belangrijk middel om de plaag te bestrijden. Een handje vol Neporex in een eenlingbox op de bodem van stro is al voldoende bij gelijktijdige behandeling. Bij groepshokken is een strook neporex langs de randen voldoende. Heeft u een roostervloer waarbij de mest wordt gemengt, is ook een strook langs de randen en de hoeken met neporex voldoende! Wordt het niet gemixt, dan moet je het hele oppervlak behandelen.

Bij volwassen vliegen in de stal adviseren wij Agita te gebruiken. Voor op het dier kunt u tectonik in combinatie met een boviclip gebruiken om de overlast van vliegen te beperken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »