Download Gratis onze mobiele App!
Gratis verzending vanaf €49,-
Veilig betalen zoals jij dat wilt!
Download de App!
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  In verband met Black Weekend is het mogelijk dat uw bestelling vertraging op loopt!

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Download Gratis onze mobiele App!
  Gratis verzending vanaf €49,-
  Veilig betalen zoals jij dat wilt!

  In verband met Black Weekend is het mogelijk dat uw bestelling vertraging op loopt!

  10 januari 2022

  Voorverkoop landbouwfolie

  Het seizoen lijkt misschien nog ver weg gezien de weersomstandigheden, maar de vraag naar landbouwplastic is alweer aan het stijgen. Daarom willen we jou de kans bieden om alvast met extra voordeel je landbouwfolie en -plastic te bestellen, zodat jij zeker weet dat wanneer het seizoen begint, jij je benodigdheden alvast binnen hebt. En dat ook nog eens extra voordelig!

  We nemen je mee in de mogelijkheden zodat je de beste keus kunt maken voor jouw bedrijf.

  De basis
  Een smakelijke kuil met een goede voedingswaarde begint met het goed aanrijden van de kuil. Door de kuil stevig aan te rijden wordt de zuurstof tussen de lagen gras weggedrukt, waardoor een zuurstofarme (‘vacuüm’) en goed gelaagde kuil ontstaat. Een zuurstofdicht onderfolie en goede afdichting van de kuil zijn dan ook cruciaal om je strak aangereden kuil lang te kunnen bewaren én smakelijk te houden voor je dieren.
   

  Onderfolie
  Een goed zuurstofdicht onderfolie is de basis van een goed geconserveerde kuil. Het dunne transparante folie zuigt zich vast aan de kuil, waardoor al snel na het plaatsen er weinig zuurstof meer wordt doorgelaten en de kuil goed fermenteert. De trekkracht van onderfolie is dan ook cruciaal bij het afdekken van de kuil, want ook bij onstuimiger weer wil je zeker weten dat je plastic niet scheurt. Je wilt dan ook een onderfolie met een hoge trekkracht. Onze toppers, de MegaBarrier onderfolie (de zuurstofdichtste onderfolie van Nederland) en de Topseal onderfolie zijn de absolute krachtpatsers onder de barrièrefolies.

  Landbouwplastic
  Een smakelijke kuil bevat zo weinig mogelijk zuurstof. Wanneer er een zandlaag over de kuil heen komt, is een Megaleen landbouwplastic prima om de kuil af te dekken. Echter, wanneer de bult op een andere manier ingebonden wordt, adviseren we om een landbouwfolie te nemen met een hogere zuurstofdichtheid of dikte. Daarnaast is het belangrijk om over de kleur van de folie na te denken. Het zwarte folie houdt de warmte vaak langer vast, terwijl het witte folie de warmte (vooral in de zomer) meer afstoot. Het zwarte folie heeft echter vaak meer trekkracht en stevigheid. Er zijn echter ook foliesoorten die de beste kwaliteiten van beide kleuren combineren.

  Megaleen 150 is bijvoorbeeld een stevig drie-laags zwart landbouwplastic wat 'gewoon goed' is om de bult mee af te dekken. Megaleen 200 is daarentegen een extra dik 3-laags zwart landbouwplastic die dikker en steviger is dan de 150 variant, en beter bestand is tegen zwaardere (weers)omstandigheden.
  Het Hermetix landbouwfolie is een 3-laags groen-wit folie wat door zijn lichte buitenkleur ervoor zorgt dat de kuil koeler blijft bij warme weersomstandigheden. Het folie is licht in gebruik, maar verrassend sterk.
  Het MegaplastPower folie is een zeer sterk en taai 5-laags landbouwfolie met metalloceen, wat ervoor zorgt dat stoppels of andere scherpe uitsteeksels minder snel door de folie prikken. Het folie heeft een extreme rek en een zeer hoge trekkracht.
  Het MegaFlex Zwart-Wit folie is een zeer taai en extra sterk landbouwfolie met een hoge doorsteekweerstand en zeer geschikt is voor meer 'prikkelige' kuilen. Ook hierbij zorgt de witte buitenkant voor een koelere kuil bij warmere weersomstandigheden.
  Tot slot is er het MegaCombi landbouwplastic, wat een combinatie is van een supersterk landbouwfolie (MegaplastPower) met de zuurstofdichte MegaBarrier onderfolie, op één rol! Doordat de 2 folies tegelijkertijd uit te rollen zijn, wordt de kuil twee keer zo snel en twee keer zo eenvoudig volledig afgedekt. Zo wordt de kuil toedekken een efficiënt en simpel klusje.

  Overige toebehoren
  Maar we kunnen je ook helpen aan andere toebehoren voor het inkuilen. Wat dacht je van extra beschermende wandfolie, voor wanneer je tussen sleufsilowanden inkuilt? Of kuilkleden van Meganyl, om het plastic op je kuil optimaal te kunnen beschermen wanneer je bijvoorbeeld geen zand over de kuil doet? En dan kun je ook nog kijken naar onze zandslurven, die met zowel zand als grind te vullen zijn, voor optimaal gebruiksgemak op en naast de bult?


  Kortom, alles om je grasseizoen goed en voordelig te beginnen, vind je bij Agridiscounter!


  Bestellen

  Je vindt hier het bestelformulier, maar kunt ook je bestelling plaatsen via onze webshop.

  De getoonde prijzen zijn geldig voor bestellingen tot 1 februari 2022.
  Bij bestellingen vanaf 1 februari tot 1 maart 2022 komt er 2% bovenop de getoonde prijzen.
  Bij bestellingen vanaf 1 maart tot 15 maart 2022 komt er 4% bovenop de getoonde prijzen.
  Bij bestellingen na 15 maart gelden de seizoensprijzen van 2022.

  De leveringen vinden medio maart/april 2022 plaats.

  Laat een reactie achter

  Heb je een vraag of opmerking over dit artikel? De klantenservice helpt je graag verder!

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »