Download Gratis onze mobiele App!
Gratis verzending vanaf €99,- incl. btw
Veilig betalen zoals jij dat wilt!
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Download Gratis onze mobiele App!
    Gratis verzending vanaf €99,- incl. btw
    Veilig betalen zoals jij dat wilt!

    27 maart 2020

    Wel of geen antibiotica bij het droogzetten van hoogproductieve koeien?

    Circa 30% van de koeien zet zichzelf droog en 30% moet met antibiotica drooggezet worden. Bij circa 40% van de koeien heerst twijfel, wel of niet met antibiotica droogzetten?

     

     

     

    Uiergezondheid maximaal ondersteunen

    Veel van deze koeien hebben een mastitisverleden, een te hoog celgetal (>150.000) of een te hoge productie enkele weken voor het droogzetten. Deze koeien hebben een groter risico op mastitis. Steeds meer veehouders zoeken naar effectieve oplossingen om het antibioticagebruik te verminderen in de droogstand en met zo min mogelijk complicaties. De Transit Knoflookbolus wordt 10 tot 14 dagen voor de droogstand toege­diend en is dé ideale bolus om de uiergezondheid tot de droogstand te ondersteunen. Door MelkStop oraal toe te dienen direct na de laatste melkbeurt voor het droogzetten, wordt de melkdrang beïnvloed. De melkstroom verlaagt snel en effectief. Tevens neemt de druk in de uier direct af. Binnen 3-4 dagen is de uier vrijwel opgedroogd.

    Droogstandsconcept

    Beide producten zijn onderdeel van het Droogstandsconcept, zie afbeelding. In drie stappen een hoogproductieve koe droogzetten:

    1. Voor maximale uiergezondheid: 10-14 dagen voor de droogstand één Transit Knoflookbolus
    2. Controleer (afwijkende) melk: controleer de melk met een 4-kwartierenschaaltje of celgetal onderzoek. Dan is de keuze wel of geen antibiotica bij het droogzetten snel gemaakt.
    3. Verlaag de melkstroom: Direct na de laatste melkbeurt 1 of 2 flessen MelkStop, afhankelijk van de productie bij de laatste melkbeurt.

     

     

                                       Gerelateerde producten zijn: Ecostyle melkstop en de transit knoflookbolus.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Deze site maakt gebruik van cookies om verkeer te analyseren en advertentiestatistieken te meten en advertenties te personaliseren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »